sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Herkkusienirisotto






Herkkusienirisotto, 2 annosta.


Kasvisliemi

- 8 dl vettä
- porkkana
- 1 varsisellerin varsi
- valkosipulinkynsi
- pala purjon valkoista osaa
- sipuli
- pala fenkolia
- laakerinlehti
- 8 valko- ja 8 mustapippuria
- persiljaa
- ripaukset oreganoa, timjamia ja rosmariinia
- pari metsäsientä


pilko kasvikset, keitä tunti ja siivilöi.


Risotto

- 1,5dl Carnaroli riisiä
- 5dl kasvislientä
- 1dl kuivaa valkoviiniä
- 3 isoa herkkusientä paksuina siivuina
- pari metsäsientä pilkottuna
- 1dl parmesaania vastaraastettuna
- voita ja oliiviöljyä
- pala purjon valkoista osaa silputtuna
- suolaa


Tee ensin kasviliemi ja pidä se lämpimänä. Paista herkkusienet kuumalla paistinpannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa ja mausta suolalla.




Kuullota kattilassa runsaassa voissa ensin metsäsieniä ja purjoa ja lisää sitten riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä vähin erin ja hämmennä koko ajan noin 20 min. Pidä koostumus löysähkönä. Kun riisi alkaa olla kypsää, mutta vielä napakkaa lisää parmesaaniraaste ja nokare voita, sekoita ja mausta suolalla. Riisin kuuluu jäädä hieman napakaksi ja koostumuksen kuohkeaksi. Tarjoile herkkusienten kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti