lauantai 15. huhtikuuta 2017

Ankan rintaa ja hunajajuureksia




Ankan rintaa ja hunajajuureksia


- ankan rintafilee
- lanttua
- porkkanaa
- selleriä
- rosmariinia, timjamia
- voita
- hunajaa
- suolaa ja pippuria
- vettä


Ota filee huoneenlämpöön tunniksi ennen paistamista. Viillota nahka ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa ensin nahkapuoli rapeaksi (5 min) sitten pari minuuttia lihapuolta. Loppukypsennys uunissa 130 asteessa sisälämpöön 61. Mausta suolalla ja pippurilla, kääri folioon vartiksi ennen leikkaamista siivuiksi.

Leikkaa juurekset isoiksi paloiksi ja laita paistinpannuun. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja lisää vettä niin, että juurekset juuri peittyy. Keitä kunnes vesi on haihtunut, noin puoli tuntia. Lisää voita ja hunajaa ja glaseeraa hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti