keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tomaattikeitto





Tomaattikeitto 2 annosta

- 1 tölkki San Marzano tomaatteja
- 2 tomaattia kuorittuna
- 2 siivua jalapenoa siemenet poistettuna
- 1 porkkana paloina
- 1 valkosipulinkynsi siivuina
- kourallinen purjosipulisilppua
- kourallinen varsisellerisilppua
- kourallinen basilikanlehtiä
- 1tl sokeria
- suolaa, pippuria
- 1tl oreganoa
- 1rkl tomaattipyreetä
- oliiviöljyä
- kuivaa valkoviiniä, vettä


Kunnon loraus oliiviöljyä kattilaan ja kuullota siinä hetken aikaa sipuleita, porkkanaa, varsiselleriä ja tomaattipyreetä. Lisää muut ainekset, valkoviiniä ja vettä siten että koostumus on sopivan keittomainen ja keitä kannen alla ainakin tunti mielellään kaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista suola. Hauduttele ilman kantta jos koostumus on liian löysä. Keitosta tulee raikkaan hapahkoa ja aavistuksen tulista, mutta nautittuna mozzarellan ja rosmariinikrutonkien kanssa aivan taivaallista.

Rosmariinikrutongit

- paahtoleipäkuutioita
- kuivattua rosmariinia
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria

Mausta leipäkuutiot rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja rapeuta oliiviöljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti