lauantai 15. huhtikuuta 2017
Ankkapaisti
Ankkapaisti
-suomalainen kokonainen ankka
-sitruuna ja appelsiini
-lehtiselleriä
-sipulia
-suolaa ja pippuria
-hunajaa
-vettä
Tee viiltoja ankannahkaan ja mausta appelsiinin kuoriraasteella, appelsiinin ja sitruunan mehulla, pippurilla, suolalla ja hunajalla. Painele puolipuristetut sitruunan ja appelsiininpuolikkaat ankan sisään. Laita laakeaan reunalliseen uunivuokaan ankka rintapuoli ylöspäin, tilkkanen vettä, silputtu sipuli ja varsiselleri. Paista uunissa 170 asteessa 2h. Laita ankka tarjoiluastiaan ja siivilöi neste uunivuoasta. Suurin osa nesteestä on ankanrasvaa, mikä kannattaa valuttaa pinnalta talteen muuta käyttöä varten. Loppuosa nesteestä suurustetaan kastikkeeksi.
Sitrushedelmät kiehuvat ankan sisällä, pitävät rintafileet mehukkaina ja nahkasta tulee silti taivaallisen rapea ja herkullinen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa ihanalta!
VastaaPoista