tiistai 7. marraskuuta 2017

Viinikukkoa ja kukkakaalimuusia







Viinikukko

- 1 kukko
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 varsisellerin lehtiruoti
- 1 jalapenonsiivu
- 1 porkkana
- tuoretta basilikaa, rosmariinia ja persiljaa
- 1 laakerinlehti
- 400g säilyketomaatteja
- 3dl  kuivaa punaviiniä
- 1rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
- 1dl vettä
- voita


Poista kukon nahka, paloittele lintu ja pilko kasvikset. Ruskista kukonpalat, ranka ja kasvikset voissa ja laita kannelliseen uunipataan. Riko tomaattien rakennetta ja lisää nesteiden kanssa pataan. Mausta ja hauduta 150 asteessa kannen alla 2h ja ilman kantta vielä 1h.


Kukkakaalimuusi


- 1 kukkakaali
- voita
- suolaa

Kypsennä höyrykattilassa kukkakaalinpalat täysin pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittajalla. Mausta suolalla ja voilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti