Viinikukko
- 1 kukko
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 varsisellerin lehtiruoti
- 1 jalapenonsiivu
- 1 porkkana
- tuoretta basilikaa, rosmariinia ja persiljaa
- 1 laakerinlehti
- 400g säilyketomaatteja
- 3dl kuivaa punaviiniä
- 1rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
- 1dl vettä
- voita
Poista kukon nahka, paloittele lintu ja pilko kasvikset. Ruskista kukonpalat, ranka ja kasvikset voissa ja laita kannelliseen uunipataan. Riko tomaattien rakennetta ja lisää nesteiden kanssa pataan. Mausta ja hauduta 150 asteessa kannen alla 2h ja ilman kantta vielä 1h.
Kukkakaalimuusi
- 1 kukkakaali
- voita
- suolaa
Kypsennä höyrykattilassa kukkakaalinpalat täysin pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittajalla. Mausta suolalla ja voilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti