lauantai 25. marraskuuta 2017

Hirven entrecôte, sikurirouskurisotto, grillitomaatti





Hirven entrecôte

- 3cm paksunen siivu hirven etuselästä
- valkosipulia ohuina siivuina
- suolaa, pippuria, timjamia
- voita, rypsiöljyä


Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Marinoi pihvi valkosipulilla, mausteilla ja rypsiöjyllä ainakin 2 tuntia. Poista valkosipulit ja paista pihviä voissa medium kypsyyteen noin 3 minuuttia/puoli.



Sikurirouskurisotto (2 annosta)

- 1,5dl Carnaroli riisiä
- 5dl kasvislientä
- 1dl kuivaa valkoviiniä
- 1dl ryöpättyjä sikurirouskuja pilkottuina
- 1dl parmesaania vastaraastettuna
- voita
- 1 pieni sipuli silputtuna
- suolaa

Kuullota kattilassa runsaassa voissa sipulia ja sikurirouskuja, lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kasvislientä vähin erin ja hämmennä koko ajan noin 20 min. Pidä koostumus löysähkönä. Kun riisi alkaa olla kypsää, mutta vielä napakkaa lisää parmesaaniraaste ja nokare voita, sekoita ja mausta suolalla. Riisin kuuluu jäädä hieman napakaksi ja koostumuksen kuohkeaksi.



Grillitomaatti

- iso pihvitomaatti
- suolaa, pippuria, oreganoa
- hunajaa
- oliiviöljyä

Halkaise tomaatti ja poista kanta. Mausta leikkuupinta ja grillaa uunissa noin 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti