Porsaanpotka
keittämiseen:
- 1 maustamaton raaka porsaanpotka
- 10 mauste-, valko- ja mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 3rkl karkeaa merisuolaa
- 3l vettä
glaseeraamiseen:
- juoksevaa hunajaa
- dijonsinappia
- rosmariinia
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Keitä potkaa mausteineen 3h. Ota potka varovasti kattilasta uunivuokaan, poista nahka, mausta pinta glaseerausmausteilla ja grillaa uunissa 15 min.
Hunajajuurekset
- lanttua
- selleriä
- porkkanaa
- rosmariinia
- timjamia
- suolaa ja pippuria
- voita
- hunajaa
- vettä
Leikkaa juurekset isoiksi paloiksi ja laita paistinpannuun. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja lisää vettä niin, että juurekset juuri peittyy. Keitä kunnes vesi on haihtunut, noin puoli tuntia. Lisää voita ja hunajaa ja paista hetki.
Sinappimajoneesi
- 1rkl majoneesia
- 1rkl ranskankermaa
- 1tl dijonsinappia
- 1tl sitruunanmehua
- mustapippuria, cayennepippuria
Sekoita ainekset keskenään ja mausta hellästi pippureilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti