sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Glaseerattua porsaanpotkaa, hunajajuureksia ja sinappimajoneesia





Porsaanpotka

keittämiseen:

- 1 maustamaton raaka porsaanpotka
- 10 mauste-, valko- ja mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 3rkl karkeaa merisuolaa
- 3l vettä

glaseeraamiseen:

- juoksevaa hunajaa
- dijonsinappia
- rosmariinia
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria


Keitä potkaa mausteineen 3h. Ota potka varovasti kattilasta uunivuokaan, poista nahka, mausta pinta glaseerausmausteilla ja grillaa uunissa 15 min.


Hunajajuurekset

- lanttua
- selleriä
- porkkanaa
- rosmariinia
- timjamia
- suolaa ja pippuria
- voita
- hunajaa
- vettä


Leikkaa juurekset isoiksi paloiksi ja laita paistinpannuun. Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja lisää vettä niin, että juurekset juuri peittyy. Keitä kunnes vesi on haihtunut, noin puoli tuntia. Lisää voita ja hunajaa ja paista hetki.

Sinappimajoneesi

- 1rkl majoneesia
- 1rkl ranskankermaa
- 1tl dijonsinappia
- 1tl sitruunanmehua
- mustapippuria, cayennepippuria

Sekoita ainekset keskenään ja mausta hellästi pippureilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti