sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Hapankorppumade


 

Hapankorppumade 2 annosta

- 1 iso tai 2 pienempää madetta nyljettynä
- 2 hapankorppua
- voita
- suolaa


Kalaliemi

- mateen ruodot
- sipuli
- pala fenkolia
- valkopippureita
- tillin varsia
- laakerinlehti
- vettä 3dl


Kastike

- kalaliemi
- sitruunan mehua
- tillisippua
- suolaa
- 0,5 dl kermaa
- voita ja vehnäjauhoja suurustamiseen





Fileoi made ruodottomaksi selkäpuolelta alkaen seuraten ruotoriviä veitsellä. File jakaantuu kahdeksi osaksi selkä-pyrstö sekä vatsaosaan. Jauha hapankorput morttelissa, mausta fileet suolalla ja pyörittele hapankorppujauhoissa. Paista fileet paistinpannulla runsaassa voissa kypsiksi.





Tee kalaliemi keittämällä liemen aineksia 0,5h. Siivilöi. Suurusta liemi ja mausta suolalla sitruunanmehulla ja tillillä. Viimeistele lorauksella kermaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti