lauantai 9. joulukuuta 2017

Sinisimpukat kookoskermassa




Sinisimpukat kookoskermassa

- 1 kg eläviä sinisimpukoita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl tuoretta chiliä pilkottuna
- 1 sitruunaruoho
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl kermaa
- voita
- 0,5 tl suolaa
- suurustetta
- tuoretta persiljaa


Pese simpukat kylmällä vedellä, poista mahdolliset parrat ja heitä pois rikkoontuneet ja sellaiset yksilöt, jotka eivät koputtelusta huolimatta sulkeudu. Silppua sipulit ja halkaise ja pätki sitruunaruoho. Kuullota voissa sipuleita, chiliä ja sitruunaruohoa isossa kannellisessa kasarissa, lisää valkoviini, suola ja nosta lämpöä. Lisää simpukat ja kypsennä kovalla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia välillä sekoittaen. Ota simpukat liemestä tarjoiluastiaan ja poista avautumattomat yksilöt. Siivilöi liemi, lisää kermat ja anna kiehahtaa. Suurusta lientä hieman ja tarkista suola. Kaada liemi simpukoiden päälle ja koristele persiljasilpulla. Nautitaan vaalean leivän kanssa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti